Cykelstrul

image

So, here is the deal. Jag fick en ny punktering två kvällar sedan. Denna gång på bakre däcket. Det vad lärorikt att fixa det. Massa grejer att skruva loss osv.

Men framhjulet verkar vara permanent skadat av någon anledning. Det rullar så sjukt dåligt, och har gjort så ett tag. Vid ett tillfälle var jag tvungen att trampa i en nedförsbacke eftersom jag stannade om jag förlitade mig på rullet. Det är frustrerande.

Jag tog cykeln till en verkstad igår, som hade lite koll på Brompton. Ägaren trodde det var fel på några lager och ansåg att jag hade lastat cykeln för tungt. Han plockade loss hjulet och började felsöka. När han var färdig var allt sämre än när han började. ”This is a mess” sa han hopplöst. Jag har en dynamo-hub inne i hjulet med en väldigt ömtålig kontakt som går till lyset på cykeln. Den kontakten gjorde ägaren biffhacke av när han skulle smörja lagren. ”You win some, you lose some”, sa han. Vi var båda överens om att vi båda två var förlorare vid det tillfället. Så nu är cykeln utan lyse, men med välsmorda lager. Fast lagren var inte problemet. Jag måste köpa ett nytt hjul, och ingen butik i närheten har dem på lager. Jag måste till Barcelona.

Jag har registrerat mig på Blablacar, vilket är en populär sida för samåkning på kontinenten. I eftermiddag åker jag bil från Valence till Montpellier där jag förhoppningsvis hittar ett härbärge för natten. Imorgon eftermiddag åker jag vidare till Barcelona med en annan bil och köper hjulet jag reserverat och hittar något roligt att göra på kvällen. Det är ändå helg nu! Förhoppningsvis kan jag stanna någon natt och dra vidare söderut lite senare.
image
Jag och min värd Christophe har på förmiddagen idag vandrat upp på ett berg i närheten. Solen sken och det var varmt och skönt. Utsikten var super och jag kände mig tillfreds med livet och lugn inombords. Hinner dock inte referera mer, måste hinna med skjutsen till Montpellier.

Från något som känns som svensk högsommar,

Isak