Couchsurfing i Worms

Ensamresandet levererade direkt igår! Det var som att det skulle visa vad jag missat bland ölsejdlar och renbäddade sängar den senaste tiden.

Jag kom på vanligt vis iväg för sent från Mats och cyklade kanske fem mil innan jag nådde staden Worms. En liten skitstad verkade vara den allmänna opinionen. En tyska tyckte det var särskilt komiskt att jag var på väg mot rivieran via Worms. Det måste jag varit först med.

Trots min ringa försening kom jag fram då jag tänkt, och möttes upp av värden Maren. Vi gick ut och åt flamkuchen, en tysk rätt jag hört snackas om en del. Typ som pizza. Sen käkade vi glass på Tysklands tredje bästa ställe. Det sa Maren och det förefaller rimligt.

image
Det var så mysigt! Vi strosade omkring där och käkade glass medan skymningen föll. Min värdinna tyckte nog lika, så istället för att kasta ut mig i och med sin första föreläsning föreslog hon att jag skulle stanna lite längre och äta frukost med henne när hon var färdig på universitetet.

Om vi övergår till presens är det i den situationen jag nu befinner mig. En studentlägenhet i hålan Worms. Maren har gått på en ekonomiföreläsning och återkommer med något ätbart om två timmar. Egentligen har jag inte tid, tror jag, men det löser sig nog. Nio mil på cykeln behöver förhoppningsvis bara ta en eftermiddag. I Karlsruhe, dit jag är på väg, väntar en annan soffa på mig, och jag fick fina vibbar av soffans ägare så det borde bli tipptopp där också!